...
Nordens största UV-inkjetpress till Oslo
Durst UV-inkjetprinter Rho 1000 blir Nordens för närvarande största inkjetpress i sitt slag, när den tas i bruk hos Oslo Silketrykk.

Norska tryckeriet Oslo Silketrykk, som är ett av Norges ledande digital- och screentrycksföretag, specialiserade bland annat på tryck av displayer och förpackningar av kartong och miniwell, har införskaffat inkjetprintern Durst Rho 1000, som är tillverkaren Durst Phototechnik AG: s största UV-inkjetpinter.
Digitalprintern kommer att vara den största installerade UV-inkjetpressen i Norden, när den tas i bruk under februari månad, skriver Dursts skandinaviske representant Molanders Sign & Display AB i ett pressmeddelande.


Durst "flaggskepp" Rho 1000 har en helautomatisk produktionskapacitet på upp till 600 kvadratmeter per timme med en upplösning på 600 dpi. Maskinen, som är konstruerad för produktion dyugnet runt, är flexibel och skriver på såväl ark- och rull- som skivmaterial med en största bredd på 250 centimeter.
Tillverkaren Durst producerar storformatskrivare och andra maskiner för användning inom reklam, skyltar, förpackningar och andra industriella tillämpningar och Durst Rho 1000 sägs kunna konkurrerar med såväl screen- och offset-tryck som annan digital tryckteknik.
Oslo Silketrykk grundades 1952 och producerade enbart med hjälp av screenteknik fram till 1996, då man installerades sin första digitala tryckutrustning. Produktion av tryck på stora format har alltid varit i fokus för företaget, som räknar med att införskaffandet av Durst Rho 1000 kommer att stärka företagets konkurrenskraft inom storformatsegmentet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK