...
Brasiliansk mjölk spåras hela vägen med ny teknologi från Tetra Pak
Varje förpackning med Auroras UHT-mjölk är försedd med en unik kod, som gör mjölken spårbar hela vägen.

Det brasilianska livsmedelskooperativet Aurora Coopercentral har infört en ny typ av spårbar märkning av en del av sina förpackningar. Tekniken används till Auroras nya UHT-behandlade mjölk med extra lång hållbarhetstid.
Spårbarhetsteknologin är utvecklad av Tetra Pak och den ger snabbare och säkrare tillverkning för producenten och en ökad trygghet för konsumenten, som kan spåra och få ursprungsinformation om mjölken i varje individuell förpackning.


Spårbarhetskonceptet, som den brasilianske användaren kallar "Aurora Traced Product", bygger på att varje enskild Tetra Pak-förpackning är märkt med en unik kod, som ger tillgång till webbaserad information om ursprung, bearbetning och förpackning av den packade produkten.
"Spårbarhet är ett viktigt instrument för att inge trovärdighet och förtroende hos kunder, leverantörer och konsumenter. Med Tetra Paks lösning kan vi nu spåra mjölken hela vägen från råvara fram till den enskilda, förpackade produkten och vi kan övervaka och styra produktionen i realtid", säger Aurora Coopercentrals VD Mario Lanznaster.
Plattformen för spårbarhetslösningen är Tetra Paks mjukvara Tetra PlantMaster, som är ett ledningssystem för kontroll, drift och tillsyn i fabrik samt överföring av data till Internet.
"Vi har utvecklat en spårbarhetslösning, som uppfyller de allt strängare kraven för livsmedelsproduktion och som smidigt kan integreras i process- och förpackningslinjer hos tillverkare av flytande livsmedel och ge dessa större kontroll över hela leveranskedjan samt öka förtroendet hos deras kunder och konsumenter", säger Sam Strömersten, VD för Tetra Pak Processing.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK