...
Kraftfull satsning av Nordvalls
Startar produktion till läkemedelsindustrin i ny fastighet
 
Niklas Grufstedt har ett spännande år att se fram emot.

Nordvalls förvärvade vid årsskiftet en ny fabriksfastighet i Sjöbo där man avser att lägga all produktion till läkemedels- och medicinsk industri.
Fastigheten är på 4.900 kvadratmeter och säljare är Biomet Cementing Technologies, ett medicintekniskt företag med produktion av ortopediska implantat.


”Fastigheten är i ett mycket gott skick och standardmässigt mycket lämplig för produktion riktad till läkemedelsindustrin. Trots detta kommer vi att göra en hel del anpassningar för att optimera lokalerna till vår verksamhet. Detta kommer att ske under första halvåret 2011 och vi planerar att starta upp produktion i den nya fabriken efter semestern. Namnet på den nya fabriken blir Nordvalls Pharma”, säger Niklas Grufstedt, VD på Nordvalls.
”Vi samlar nu all verksamhet mot läkemedelsindustrin som omfattar såväl självhäftande etiketter som bipacksedlar, foldrar och inlagor till våra flerblads- och bookletetiketter under samma tak. Detta innebär att vi därmed flyttar vår nuvarande etikettproduktion mot läkemedelsindustrin och hela den verksamhet som vårt dotterbolag Tomelilla Tryckservice AB bedriver till den nya fabriken i Sjöbo. Personalmässigt rör det sig om cirka 25 personer,” säger Christer Persson, platschef på Nordvalls Pharma.
Etiketter till läkemedelsindustrin är och har länge varit en kärnverksamhet på Nordvalls. Fram till 70-talet var etikettverksamheten helt uppbyggd på apotek och läkemedelsindustrin och företaget har därmed byggt upp en stor kunskap som man tar med in i denna satsning.
”Förändringen ger oss möjligheten att ytterligare öka driftssäkerheten i vår verksamhet. Nu får vi tillgång till två separata produktionsenheter som till stora delar kan backa upp varandra i det fall någon allvarlig driftsstörning skulle uppstå. Detta har länge varit ett önskemål från vissa av våra kunder och det känns mycket bra att kunna erbjuda det,”konstaterar Niklas Grufstedt..
”I nya, fullt anpassade lokaler kommer vi att ytterligare höja standarden på produktkvalitet, miljöarbete så väl som arbetsmiljön. Optimala flöden kommer även att underlätta vår produktionsstyrning och möjliggöra effektivitetsförbättringar. En viss satsning i ny produktionsteknik är också aktuellt”.
”Den nya fabriken ger oss möjlighet att växa rejält, inom pharmasektorn såklart men även mot övriga branscher som livsmedel/dryck, kemtekniskt, skog/papper och logistik. Flytten av pharma-verksamheten ger ju helt naturligt utrymmesmässigt nya möjligheter för den verksamhet som blir kvar i vår nuvarande fabrik”, avslutar Niklas Grufstedt.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-01-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Läkemedel Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK