...
Peterson flyttar sitt huvudkontor och drar ner på antalet tillverkningsenheter

Norska massa- och papperskoncernen Petersongruppen kommer att minska antalet förpackningstillverkande enheter i Norden, samtidigt som man flyttar huvudkontoret från Moss till Sarpsborg. Det skriver papernet.se
Petersongruppen har i dag 10 emballagefabriker i Norden, men enligt uppgifter i norska medier har koncernchefen Andreas Enger uppgett att man räknar med att minska antalet förpackningsenheter till sex eller åtta.


Trots en förmodlig minskning av antalet förpackningsfabriker kommer Petersongruppen, enligt Andreas Enger, ändå att lägga fokus på emballageverksamheten i framtiden och inte på linerverksamheten, som dragits med stora ekonomiska problem.
Att huvudkontoret nu ska flyttas från Moss till Sarpsborg är också en följd av fokuseringen på emballageområdet: i Sarpsborg finns nämligen koncernens modernaste emballageenhet.
Som packnyheter.se tidigare meddelat (läs här) har koncernens dotterbolag Peterson Linerboard, där linerbruket i Moss ingår, haft stora problem och det var endast tack vare en omfattande ackordsuppgörelse som bolaget kunde undgå en konkurs. Enligt papernet har Petersongruppen nu betalt de 50 miljoner kronor, som var en del av ackordsuppgörelsen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK