...
Intermec köper global ledare av röstbaserade system för varulager
Vocollects välkända röststyrningslösningar för lagerhantering blir nu en del av Intermec-koncernen.

USA-baserade Intermec köper Vocollect, den globala ledande leverantören av röstbaserade lösningar för varulager, för 190 miljoner US-dollar. Det framgår av en pressrelease.
Affären, som undertecknades den 18 januari, är enhälligt godkänd av de båda företagens styrelser och den innebär att Intermec ökar sitt utbud av produkter och tillämpningar för varulager och mobila lösningar.


"Förvärvet är ett stort steg för Intermec när det gäller att bygga affärsnytta kring mjukvarubaserade lösningar i varulager, den miljö där automatisk identifiering och datainsamling används mest", säger Intermecs VD Patrick Byrne.
Vocollect har i flera år varit ledande inom utveckling av röststyrda lösningar för varulager och har en stark världsledande marknadsposition. Vocollect, som ägs av Boston-baserade private equity-bolaget Riverside Partners samt av privata investerare, har mer än 1.500 kunder och 300.000 användare världen över. Huvudkontoret ligger i Pittsburgh, Pennsylvania och företaget har dotterbolag i bland annat Storbritannien, Japan, Kina och Singapore.
"Vi är entusiastiska över samgåendet med Intermec. Genom att arbeta tillsammans kan vi påskynda teknikspridningen av röststyrda lösningar världen över och skapa nya innovativa varulagerlösningar för våra kunder och partner", säger Vocollects VD Joe Pajer, som när affärsuppgörelsen är genomförd blir ny chef för affärsområdet Intermec Voice Solutions.
Intermec är ett av världens ledande företag inom utveckling, tillverkning och integrering av system för automatisk datainsamling, Intellitag RFID-system, mobil databehandling, nätverks- och radiokommunikationslösningar, streckkodsskrivare och etiketter. Huvudkontoret finns i staden Everett i delstaten Washington i USA och lokala nordiska kontor finns i Stockholm, Köpenhamn och Oslo.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK