...
Boxon går samman med dansk konkurrent

Svenska Boxon, med huvudkontor i Helsingborg, går samman med danska konkurrenten Kobber & Co ApS. Det skriver Boxon i ett pressmeddelande. Sammanslagningen, som trädde i kraft vid årsskiftet, görs för att stärka Boxons positionering på den danska förpackningsmarknaden.
Boxon AB har sedan tidigare ett danskt dotterbolag Boxon A/S, som bildades när Boxon köpte Crown Emballage år 2005. Det nya sammanslagna företaget ska fortsätta att heta Boxon A/S, men lokalerna i Hvidovre stängs och medarbetarna flyttar in i Kobber & Co:s lokaler i Kvistgaard.


"Vi har under en längre tid velat öka vårt fokus på den danska marknaden och när nu möjligheten med Kobber & Co uppstod, så slog vi till", säger Boxon AB:s VD Anders Yllfors.
I sitt sortiment har Kobber & Co, förutom ett brett standardsortiment, lagt stor vikt vid utveckling, design, displaylösningar, flyttlådor, lagerstyrning, mm. .
"Genom att kombinera de två bolagen får vi en fantastisk palett av produkter och tjänster som vi kan erbjuda såväl befintliga som nya kunder", säger Anders Yllfors, som också berättar att det är det nya bolagets uttalade mål att inom fyra år vara en av de mest valda leverantörerna på den danska emballagemarknaden.
Uppgörelsen med Kobber & Co, där inga ekonomiska villkor avslöjats, innebär att de drivande cheferna inom Kobber & Co, Henrik Müller och Christian Kobber, har gått med på att fortsätta leda det nya sammanslagna bolaget.
"Vi kommer verkligen inte att glömma bort våra trogna kunder, men vi kommer också så snart som möjligt att ge oss ut ´på stäppen´ och söka upp nya kunder. Jag är säker på att det finns många företag, som skulle få ett bra utbyte av att samarbeta med oss", säger direktör Henrik Müller i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK