...
Genombrott för återvunnet plastförpackningsmaterial:
Rondoplast levererar till den första Svanenmärkta stolen

Marcus Svensson.

Rondoplast i Ystad, som ingår i Polykemi Group, levererar nu material baserat på återvunna och tvättade förpackningar från hushåll, till prisbelönta Håg Capisco, den första kontorsstolen som är Svanenmärkt.


"Håg har oerhört stora krav på kvalitet och jämnhet när det gäller leveranser. Självklart är vi stolta över att nu kunna leverera omkring 250 ton om året av vår REPRO-kvalitet", säger Marcus Svensson på Rondoplast i Ystad.
Rondoplast levererar REPRO i formsprutningskvalitet till norska Lycro som sedan formsprutar stolsitsen till Hågs Capisco.
"Det är inspirerande att arbeta med ett företag som Håg. Den norske möbeltillverkaren har väldigt höga krav på materialleveranserna. Miljöaspekten är självklart avgörande för att klara en Svenanmärkning".
100 procent är återvunnet material
"Vi levererar REPRO-kvalitet som i det här fallet består till minst 65 procent av så kallat post-consumermaterial och allt material vi levererar till Håg-stolen utgör konsumentåtervunnet materia"l, understryker Marcus Svensson.
"Utmaningen har hela tiden varit att visa att Rondoplast kan leverera ett material som alltid håller samma höga kvalitet. Nu är vi vid målet och går vidare för att visa att våra återvunna material ur många aspekter är ett tydligt alternativ till nyvara", avslutar Marcus Svensson.
En väldigt fin utmärkelse!
Hos norska HÅG är man stolta över Svanenmärkningen på stolen Capisco.
"Detta är en fin utmärkelse och ett kvitto på att vi har ett bra och högt ställt miljöarbete på HÅG. Vi vill ta socialt ansvar och vara vägvisare inom miljöhänsyn. Det ställer stora krav, men Svanenmärkningen visar att vi är på rätt väg", säger Lars I. Røiri, vd på Scandinavian Business Seating som äger HÅG-märket.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK