...
Dansk förpackning till fransk snabbmat
Den nya engångsförpackningen består av ett ytterhölje i kartong och en innerförpackning i glasklar plast.

Danska plastförpackningsföretaget Færch Plast har hjälpt franska livsmedelsföretaget Stoeffler att ta fram en praktisk engångsförpackning för snabbmat och färdigrätter.
Förpackningen består av ett tryckt, förslutningsbart ytterhölje av kartong och inuti den en glasklar åttakantig plastbägare, som innehåller själva färdigrätten.
Innehållet är färdigt för konsumtion efter två minuter i mikrovågsugn och eftersom ytterhöljet av kartong inte blir varmt, kan konsumenten börja äta direkt utan att bränna fingrarna.


Den nya förpackningen, som ingår i en målmedveten satsning från franska Stoeffler på bekväma förpackningar för färdigrätter och snabbmat, är i initialskedet avsedd för rätten "Choucroute", som närmast kan liknas med tysk "suaerkraut". Rätten, som bland annat innehåller surkål, korv, bacon och potatis, tillhör sedan tidigare Stoefflers bästsäljare och med den nya förpackningen vill man nu gå in på en snabbmatsmarknad som annars mest domineras av pastarätter.
Innehållet i "La Choucroute Box" är uppdelat i små bitar, vilket gör att konsumenten inte behöver kniv för att dela upp maten och en integrerad plastgaffel gör att måltiden kan påbörjas direkt, när innehållet är uppvärmt och kartonghöljet öppnat.
Om lanseringen av "Choucroute Box" blir lyckad så är det troligt att förpackningslösningen kommer att användas även till andra produkter och färdigrätter från Stoeffler.
"Det är en mycket attraktiv förpackning, som har en tilltalande design och stora ytor för grafiska budskap. Den är också både bekväm och säker för konsumenten", säger Stoefflers produktchef Isabelle Angot.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK