...
EQpack AB tar över tillverkning av lättpall
 

Industriförpackningstillverkaren EQpack AB i Eskilstuna meddelar att man nu även kommer att tillverka lättpallar i wellpapp och solidkartong, sedan man från företaget Solidpack AB i Arboga har köpt all produktionsutrustning och patent för att kunna tillverka och marknadsföra lättpallen Solidpallen.
"Vi ser lättpallarna som ett utmärkt komplement till vårt övriga sortiment. Pallarna är patentskyddade i 22 länder vilket ger stora expansionsmöjligheter. Vi tycker att detta är ett mycket spännande förvärv, som lovar gott inför framtiden", säger Jan Oveby, VD på EQpack.


Solidpaks lättpallar är helt tillverkade i wellpapp, solidkartong eller vätskekartong och väger betydligt mindre än vanliga träpallar. Exempelvis väger en lättpall EUR-storlek tillverkad av vätskekartong endast 7,5 kilo. Den låga vikten ger bland annat lägre transportkostnader och minskade koldioxidutsläpp. Trots sin låga vikt kan pallarna bära en last på 1,2 ton. För dem som hanterar pallarna innebär det färre tunga lyft och en bättre arbetsmiljö. Pallarna är dessutom helt återvinningsbara, vilket också är bra för miljön.
EQpack AB är specialiserade på förpackningslösningar för industrin. Företaget startade 1992 i Eskilstuna, där man fortfarande har sin tillverkning. De senaste åren har företaget expanderat kraftigt och mer än fördubblat sin omsättning. Kunderna finns framförallt inom fordonsindustrin med dess underleverantörer, stål- och verkstadsindustrin samt grafisk industri.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Industri Köp/Försäljning/Samgående Well
Länk till företaget och mer information
www.eqpack.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK