...
Whisky på burk...
 
Alkoholfri whisky från Scottish Spirits!

Spritdrycksföretaget Scottish Spirits Ltd., som trots namnet inte är skotskt utan registrerat i Panama (!), lanserar vad man tror kommer att bli en global storsäljare: whisky på burk!
Att fylla whisky på 33-centiliters ölburkar av aluminium tror företaget är en idé, som ska gå hem hos såväl öl- som whiskyälskare.
"Finns det något bättre att lyssna till än pyset av en ölburk, som öppnas efter en dags hårt arbete? Tänk då om burken var fylld med något starkare – som whisky!", skriver företaget på sin hemsida.


Scottish Spirits förebereder nu en global lansering av sin whisky på burk. Två whiskysorter – "Sir Edwin´s Blended Whisky" och "Scottish Spirits Whisky" – kommer att finnas tillgängliga på 33-centiliters aluburkar. Företaget planerar också att sälja sina andra spritsorter, som rom, tequila, bourbon, konjak, gin, m fl. i "ölburkar".
På sin hemsida poängterar företaget att man trots namnet (och ett försäljnings- och distributionscenter i Glasgow) inte är ett skotskt företag utan är baserat i Panama. Företagets whisky är inte heller tillverkad i Skottland och får därför inte kallas för "Scotch Whiskey". "Vår whisky marknadsförs bara som sådan!", skriver företaget på sin hemsida...
Noteras kan att Scottish Spirits skiljer sig från mängden inte bara genom att sälja whisky på burk – man tillverkar och säljer dessutom en alkoholfri (!) whisky, speciellt avsedd för muslimska konsumenter världen över!
"Vår alkoholfria ArKay-whisky, som är resultatet av 10 års forskning och utveckling, är Halal-godkänd och framställd av naturliga ingredienser samt godkända smak- och maltextrakt. Den ser ut och smakar precis som traditionell skotsk whisky och kan drickas antingen ´straight´ eller tillsammans med soda, te, etc.", skriver företaget.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK