...
Mats Williams lämnar The Paper Province efter 11 år som VD
 

Efter elva år slutar Mats Williams (bilden) som VD för värmländska företagsklustret The Paper Province för att tillträda en tjänst vid Handelshögskolan i Stockholm.
"Det är bara att gratulera Handelshögskolan och de uppdragsgivare, som i framtiden kommer att få ta del av Mats kunskaper, erfarenheter och färdigheter", säger Per Bjurbom, ordförande i The Paper Province.


Parallellt med det nya jobbet vid Center for Strategy and Competetiveness (CSC) på Handels i Stockholm kommer Mats Williams även att starta ett eget företag med inriktning på klusterutveckling. Han kommer att bo kvar i Värmland och även finnas kvar på The Paper Province tills dess att en ny VD är på plats.
Mats Williams har arbetat som vd på The Paper Province sedan år 2000.
"Det har varit en fantastisk resa. Jag är oerhört stolt över det jag fått uträtta tillsammans med kolleger, medlemsföretag och olika samarbetspartners. Vi har visat att det går att utveckla en mogen bransch och att samverkan leder till utveckling och resultat", säger Mats Williams.
CSC vid Handelshögskolan i Stockholm arbetar med forskning kring strategier och konkurrenskraft kopplat till kluster och nätverk. CSC deltar i en rad internationella nätverk och samordnar bland annat European Cluster Observatory och Europe Innovas kartläggning av klusterprojekt på uppdrag av Europeiska kommissionen. Arbetet leds av professor Örjan Sölvell, en av Europas ledande klusterforskare.
"Mats Williams är en jättespännande rekrytering för oss. Under hans ledning har The Paper Province utvecklats till ett kluster i världsklass. Han blir ett ovärderligt tillskott", säger Örjan Sölvell.
Arbetet med att hitta en ny VD för The Paper Province påbörjas inom kort.
"Mats lämnar över en väl fungerande verksamhet med stabil ekonomi. Nu söker vi en person, som kan utveckla The Paper Province ytterligare, så att vi befäster och utvecklar vår position som ett kluster i världsklass", säger Per Bjurbom.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK