...
Webbaserad handelsplats tar hand om avfallet

En webbaserad offerttjänst har inrättats, som hjälper svenska företag och privatpersoner att bli av med avfall och restprodukter på ett miljömässigt bra sätt. Handelsplatsen namn är Recycla.se och via webbsidan kan privatpersoner och företag använda tjänsten gratis för att kostnadsfritt ta emot offerter på hantering från godkända återvinningsaktörer.
"Vi vet att det är många som vill vara säkra på att deras avfall och restprodukter tas om hand på ett miljömässigt bra sätt och att så mycket som möjligt går till återvinning", säger Sebastian Tamm, VD och grundare av Recycla.se.


Handelsplatsen, som ägs och drivs av personer med erfarenhet från återvinningsbranschen, har bara varit igång några månader, men enligt Sebastian Tamm har den redan etablerat sig som Sveriges ledande handelsplats för återvinning och avfallsrelaterade tjänster.
"Återvinningsmarknaden har länge varit säljarens marknad, vilket har lett till att många konsumenter, både privata och företag, betalat alldeles för mycket för sin avfallshantering. Genom vår tjänst så hjälper vi till att korrigera den balansen", säger Sebastian Tamm.
På Recycla.se kan kunden göra kostnadsfria förfrågningar, vilka når ut till alla återvinningsföretag i Sverige. Företagen svarar sedan med skarpa offerter. Varje förfrågan ger upp till fem offerter från godkända återvinningsföretag.
"I genomsnitt sparar våra kunder cirka 25 till 30 procent och all hantering sker av godkända återvinningsföretag", berättar Sebastian Tamm.
En av orsakerna till webbplatsens snabba tillväxt är, enligt Sebastian Tamm, enkelheten för kunden att göra sina förfrågningar. Det är många, som är inte riktigt vet hur man bäst blir av med sitt avfall. Det finns också en osäkerhet kring om man erbjuds rätt pris och om hanteringen av avfallet sker på ett miljömässigt bra sätt.
"Det är här vi snabbt vunnit användarnas gunst, allt man behöver göra är att ange vad man behöver hjälp med. Förfrågan matchas sedan mot alla anslutna och godkända återvinningsföretag, som får buda på uppdraget. Sedan är det bara att välja vem som får uppdraget. Det är helt klart så att vi ligger rätt i tiden, det finns definitivt ett utrymme för ett företag, som erbjuder en gratis, enkel och miljösmart lösning på ett vanligt problem", menar Sebastian Tamm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK