...
Grönsaksetikett med integrerade fröer inspirerar till eget odlande
 

Brittiske studenten Ben Huttly tyckte matbutikens grönsaksavdelning hade onödiga och plastiga förpackningar och fick då idén till en miljövänlig form av förpackningar och produktmärkningar, som dessutom kan uppmuntra konsumenterna till eget odlande.
Ben Huttlys idé går ut på att lämpliga produkter, som sparris, morötter, etc., hålls ihop i knippen av biologiskt nedbrytbara bomullstrådar och märks med pappersetiketter med integrerade fröer! Etiketterna, som har laserutskuren text i stället för bläcktryck, kan sedan planteras som de är och växa upp till nya produkter...


"Från början hade jag en idé om att försöka inspirerar människor till eget odlande av grönsaker. Men så noterade jag de i mitt tycke onödiga förpackningarna i matbutikernas grönsaksdiskar och började fokusera på förpackningsproblematiken och försökte hitta en väg att uppmuntra såväl till eget odlande som att bidra till reducerat avfall", skriver Ben Huttly på sin hemsida.
Ben Huttlys förhoppning är att hans förpackningsidé ska inspirera människor till att börja odla sina egna produkter – gärna med hjälp av de fröförsedda etiketterna, som kan planteras såväl i trädgårdslandet som i krukor inomhus.
"Jag vill använda förpackningen som en kommunikationsmetod för att visa konsumenterna hur enkelt det är för dem att själva odla sin egen mat", skriver han på hemsidan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Livsmedel Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK