...
Ball bygger brasiliansk burkfabrik
Ball bygger ännu en dryckesburksfabrik i Brasilien. (Bilden visar Latapack-Balls anläggning i Tres Rio.)

Globala metallförpackningsföretaget Ball Corporation planerar att bygga en ny fabrik i Brasilien för tillverkning av dryckesburkar i aluminium. Den nya fabriken, som ska uppföras av Balls majoritetsägda joint-venture-företag Latapack-Ball Embalagens Ltda, förläggs till staden Alagoinhas i delstaten Bahia.
Fabriken beräknas vara startklar i början av nästa år och i enhetens tillverkningslinje ska man producera aluburkar i flera olika storlekar.


Dryckesburkar i aluminium upplever en verklig boom i Brasilien och Ball skriver i ett pressmeddelande att den nya fabrikens tillverkningslinje redan är fulltecknad för lång tid framöver.
"Användningen av dryckesburkar, framförallt i specialstorlekar, växer kraftigt i Brasilien och nordöstra delen, där Bahia och staden Alagoinhas ligger, är en av de snabbast växande regionerna i landet", säger Ray Seabrook (bilden), chef för Balls globala förpackningsverksamhet.
I sitt pressmeddelande ger Ball Corporation ingen information om kostnaden för den nya fabriken eller dess beräknade årskapacitet.
Joint-venture-bolaget Latapack-Ball har sedan tidigare två dryckesburksfabriker igång i Brasilien, i Jacarei och Tres Rios, och dessutom har man en fabrik för tillverkning av burkändar i Salvador. Fabriken i Tres Rio, som startades år 2009, öppnar dessutom ytterligare en tillverkningslinje under första kvartalet i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK