...
FINAT-profil ur tiden
 

Holländaren Mans Lejeune (bilden), en av de stora profilerna i etikettorganisationen FINAT, har gått ur tiden, 79 år gammal.
FINAT, som är en sammanslutning av europeiska intressenter inom självhäftande etiketter, bildades redan 1958, men det var inte förrän Mans Lejeune och hans lobbyföretag Bureau Lejeune 1969 kom in i bilden, som verksamheten sköt fart.
Mans Lejuene var FINAT:s generalsekreterare under åren 1969 till 1997 och under hans ledarskap växte organisationen och blev en betydande faktor och samlande enhet för etikettföretagen.


Mans Lejuene var från början ekonom och engagerade sig livligt i europeiska samarbetsfrågor, bland annat som privatsekreterare till den holländske parlamentsledamoten professor Blaisse, som också var vicepresident i Europaparlamentet. Erfarenheterna från politiken fick Mans Lejeune att "byta sida" och starta en lobbyverksamhet, som skulle verka för ökat europeiskt samarbete. Hans företag Bureau Lejeune, som senare ändrade namn till Lejeune Association Management (LAM), blev en samlingspunkt för olika europeiska organisationer däribland FINAT, som då endast hade 30 medlemmar.
Mans Lejeune blev snabbt en viktig person i uppbyggnaden av FINAT och under hans ledning ökade antalet medlemsföretag snabbt till drygt 200. Mans Lejeune utsågs till organisationens generalsekreterare och FINAT:s medlemmar samlades allt oftare till möten, seminarier och studieresor. Mans Lejeune initierade instiftandet av de uppmärksammade utmärkelserna FINAT Awards, 1978 uppmuntrade och stödde FINAT starten av etikettmagasinet Labels & Labelling och 1991 blev organisationen under Mans Lejeunes ledning sponsor för Labelexpo-utställningarna i Bryssel och sedermera också för Labelexpo i Singapore (numera i Kina).
År 200 gick Mans Lejeune i pension och chefskapet för LAM togs över av sonen Jules, som samma år också utnämndes till VD i FINAT.
Vid sidan av yrkeslivet var Mans Lejuenes också en hängiven idrottsman, som var engagerad i såväl hockey som tennis, golf och cykelsport.
Mans Lejeune drabbades av stroke och avled lördagen den 12 februari.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK