...
2D-kod på förpackningen ger tillagningstips i mobilen
 

Helsingborgsbaserade grönsaks- och fruktföretaget Everfresh har tagit fram en applikation till smarta mobiltelefoner, som gör att kunderna kan få kompletterande information om en produkt i sin mobil. Det skriver Lantbrukets Affärstidning ATL.
Tjänsten bygger på att kunder med "appen" installerad i sina kunder, kan läsa av en speciell kod på frukt- eller grönsaksförpackningar från Everfresh, varefter en filmsekvens spelas upp i mobilen med kompletterande information, tillagningstips, förvaringsråd, recept. etc.


Den här applikationen ska finnas tillgänglig från vecka 9, skriver ATL, och till en början kommer förpackningarna till ett antal exotiska produkter att förses med den avläsbara 2D-koden, som är av så kallad QR-typ (Quick Response), utvecklad av japanska företaget Denso-Wave i mitten av 1990-talet.
Everfresh, som tillhör den irländska koncernen Total Produce och levererar frukt och grönsaker till butiker och grossister i hela Sverige, hoppas att till sommaren ska applikationsanvändare även kunna läsa av förpackningar med svenska grönsaker, skriver ATL.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK