...
Danska formsprutare går samman

De båda danska formsprutningsföretagen Schoeller Plast i Regstrup och Helarco i Lynge har gått samman och kommer fortsättningsvis att verka under namnet Schoeller Plast. Det skriver danska branschsajter.
Schoeller Plast är en ledande tillverkare av formsprutade transport- och dryckesbackar samt tekniska plastprodukter, medan Helarco är specialiserade på formsprutning av små och mellanstora plastämnen.


Båda företagen har sina kunder inom livsmedels-, dryckes- och läkemedelsområdet samt inom jakt och friluftsliv, men eftersom produktportföljerna knappast överlappar varandra, förväntar man sig att uppnå stora och värdefulla synergieffekter av sammanslagningen.
"Med sammanslagningen får vi ytterligare kompetens och kapacitet inom affärsområdet formsprutade plastdetaljer. Vår produktionskapacitet ökar kraftigt och antalet formsprutor kommer nu att uppgå till 30 stycken med en spännvidd från 25 till 1.250 ton", säger Schoeller Plasts VD Nicholas Schoeller, som också blir det nya företagets verkställande chef.
Sammanslagningen förväntas också kunna ge upphov till nya design- och konstruktionsmöjligheter, som 3D-modeller, datorframställda prototyper, In Mould Labelling (IML), silkscreentryck, tampongtryck, mm., inom Helarcos produktområden.
"Schoeller Plast har alltid varit starka inom design och konstruktion och med deras know-how får vi nya och bättre tillverknings- och utvecklingsmöjligheter", säger Helarcos VD Jesper S. Larsen, som blir försäljningschef i det nya företaget.
Sammanslagningen mellan de båda danska formsprutningsföretagen blev formellt klar den sista januari, men den praktiska sammanslagningen sker inte förrän den 1 maj, då Helarcos personal och maskinpark flyttas från Lyngen till Schoeller Plasts lokaler i Regstrup.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-02-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK