...
Ny VD hos stadigt växande Malmöföretaget Paxxo AB

 

Säcksystemet Longostand används inom en rad verksamheter där rationell hantering och god hygien är viktig. Materialet ligger i en kassett i form av en veckad tub.

Familjeföretaget Paxxo AB i Malmö har genomfört förändringar i företagsledningen, enligt ett pressmeddelande.
Ny verkställande direktör är Henrik Péters (bilden), som tidigare varit marknadschef i bolaget, medan förre VD:n Carl-Hugo Péters i fortsättningen ska ägna sig åt försäljning och affärsutveckling inom bolaget.
Henrik Péters är 38 år och civilingenjör med en tidigare karriär hos SonyEricsson, där han bland annat varit logistikansvarig för tillbehör.


Paxxo AB, som ägs av familjen Carl-Hugo Péters, omsätter cirka 47 miljoner kronor och har 20 anställda vid fabriken i Malmö. Paxxo tillverkar system för hygienisk och effektiv avfallshantering och är kanske mest känt för det patenterade säcksystemet Longopac, som utgår från en ändlös slang, vilken försluts till valfri längd hos användaren.
Longopac-systemet innefattar i dag ett flertal lösningar för specifika marknadsområden som industri, detaljhandel, restaurang och hälsovård, men även högt specialiserad teknik för riskavfall inom sjukvården, renrumstekniska applikationer och sluten hantering av ohälsosamt avfall från reningsverk. De geografiska marknaderna för Paxxo omfattar ett trettiotal länder med tyngdpunkt på Europa och USA.
Paxxo har haft en stabil tillväxt på i genomsnitt sju procent om året i decennier och nye VD:n Henrik Péters räknar med att den utvecklingen ska fortsätta, bland annat genom att man under innevarande år genomför investeringar i produktionsutrustning, breddar sortimentet och anställer fler säljare och produktutvecklare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Personal Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK