...
Zeta 40-årsjubilerar med retroinspirerad plåtburk för olivolja
 
På väg till Stockholm...
Året är 1959 och Fernando Di Luca har kommit till Danmark med sin Lambretta.

Svenska varumärket Zeta fyller fyrtio år i år och grundaren Fernando Di Luca med familj firar jubileet bland annat med att lansera 100-procentig italiensk olivolja förpackad i en retroinspirerad plåtburk.
Plåtburken, som innehåller en halv liter olja, har formgetts av designbyrån Identity Works. Burken är ljust turkos till färgen och har en stiliserad illustration av Fernando Di Luca på framsidan.


Jubileumsburken är framtagen i en begränsad upplaga om 24.000 exemplar och den kommer att säljas i dagligvaruhandeln från och med mitten av mars.
"Självklart väljer jag en riktigt elegant och god italiensk olivolja som jubileumsprodukt för att fira att mitt varumärke Zeta fyller 40 år. Olivolja är ryggraden i företaget och olivolja står också för de värden jag håller så högt; smak, hälsa och Medelhav", säger Fernando Di Luca.
Historien om varumärket Zeta inleddes för mer än ett halvt sekel sedan, när Fernando Di Luca körde med sin Lambretta från Fano i Italien till Stockholm - där han mötte kärleken och blev kvar. I Stockholm letade Fernando dock förgäves i livsmedelsbutikerna efter den för honom så självklara olivoljan och hänvisades i stället till apoteket, där olivolja såldes som laxeringsmedel...
Fernando Di Luca fick då idén att börja sälja och marknadsföra olivolja i den svenska dagligvaruhandeln och 1971 kom de första Zeta-produkterna. Men Fernando fick börja så försiktigt med majsolja, eftersom ingen grossist ännu trodde på idén att sälja "laxermedlet" olivolja i livsmedelsbutikerna! Men 1974 kunde Fernando lanserade den av honom så efterlängtade olivoljan i dagligvaruhandeln och i dag – fyrtio år efter premiären – är butikerna fyllda med olivolja, vinäger, pasta, bönor, oliver, antipasto, ostar, mm. under varumärket Zeta!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK