...
”Oh, I´m so empty”
Fun Set.
Celebration Set.
High Tech Set.
Kids Set.
Power Set.
Sophistication Set.

Casa Rex, en välkänd brasiliansk designbyrå, har tagit fram en spännande samling förpackningar med holografi. Det är en promotionkampanj för Dixie Toga, stor tillverkare av förpackningsmaterial i Sydamerika och avsikten är att den ska hjälpa dem att sälja holografiska förpackningslösningar till sina kunder.

Målsättningen var att sälja förpackningar försedda med holografi och ur den synvinkeln är det så klart naturligt att ta fram förpackningar att visa upp. Eftersom förpackningar är tomma fanns det inget tema eller koncept att lyfta fram ur ett designperspektiv. I stället för att ta fram meningslösa dummies för existerande produkter, som är vanligt, tog Casa Rex fram ”Dixie Toga Amazing Holographic Collection of Empty Packs, som speglar att förpackningarna är tomma.
”Vi konceptualiserade personliga fraser som I´m Emtpy eller There´s absolutely nothing inside me, för att leverera ett relevant och kul utseende för de olika förpackningarna”, berättar Gustavo Piqueira, projektledare och chef för Casa Rex.
”För att illustrera de olika sinnesstämningar som holografi kan addera till en förpackning, identifierade och utvecklade vi sex olika varianter, barn, kul, firande, high tech, sofistikerat och kraft”.
”Det slutliga resultatet är inte bara ett kampanjverktyg för företaget, utan även en samling som är både rolig och blir ihågkommen”.
Samlingen med tomma förpackningar blev en av vinnarna i HOW 2010 International Design Awards och blev även nominerad i Pentawards.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-03-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK