...
Aktuell enkät
Förpackningsindustrin tror på 2011

Förpackningsindustrin i Norden andas optimism. Det framgår av en webbenkät som tidningen nord emballage låtit utföra i början av året.

nord emballage har frågat 240 förpackningsföretag, större delen svenska, resten från övriga nordiska länder om hur 2010 var jämfört med 2009 och vad man förväntar sig av 2011. Resultatet ska enbart ses som en konjunkturbarometer, det finns ingen statistisk säkerhet i enkäten, men genomgående kan man konstatera att 2011 blir bättre eller mycket bättre än 2010.
På frågan om hur år 2010 var i jämförelse med 2009 svarar 66 procent att det var bättre eller mycket bättre. Samtidigt säger 15,2 procent att det var sämre eller till och med mycket sämre, en förvånansvärt hög siffra men kanske handlar det om företag som släpar efter, det vill säga som hade gått om order ingångna redan 2008.
På frågan om hur man tror att 2011 kommer att bli i jämförelse med 2010 svarar 70,6 procent av företagen att det kommer att bli bättre eller mycket bättre. 24,8 procent tror på ett oförändrat år medan bara 3,4 procent tror att det blir sämre.
Resten av enkäten är publicerad i tidningen nord emballages första utgåva för året. Vill du läsa den kan du logga in uppe till höger om Packnyheter.ses logga. Men då krävs det att du är prenumerant.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-03-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK