...
Pakistanskt storföretag vill använda svenskt additiv som gör förpackningsplast bionedbrytbar
AddiFlex gör vanlig plast bionedbrytbar.

Svenska biotechföretaget Add-X Biotech AB, med säte i Västra Frölunda, meddelar att man fått ett anbud från det pakistanska företaget Utility Store Corporation (USC), som vill använda additivet AddiFlex för produktion av bionedbrytbara plastförpackningar.
"Vi är mycket glada över anbudet. Det är ett genombrott för oss och vi är övertygade om att vår produkt nu kommer att få större erkännande från marknaden", säger Add-X Biotechs VD Markus Jörgensen.


Additivet AddiFlex, som tillsätts konventionella oljebaserade plaster, bryter ner plasten på kemisk-biologisk väg och de enda restprodukterna blir vatten, koldioxid och biomassa. Nedbrytningen möjliggöras genom att additivet förändrar polymerernas långa molekylkedjor, vilket banar väg för angrepp från mikroorganismer..
Additivet tillsätts plasten i form av en master batch, bestående av Addiflex och en hög andel kalciumkarbonat, och beroende på sammansättningen kan man styra när nedbrytningen, beroende på den aktuella plastens lagringstid, produktionsförfarande och användningsområde, ska påbörjas och hur snabbt den ska gå.
Ett viktigt användningsområde för AddiFlex är exempelvis nedbrytbara livsmedelsförpackningar, plastpåsar, plastfilm, etc.
USC är ett statligt företag, som bland annat driver 5.700 butiker och stormarknader i Pakistan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK