...
PET-kaggar ersätter ölfat i metall
Petainers ölfat i PET ersätter konventionella ölfat i metall.

Holländska plastförpackningsspecialisten Petainer har lanserat en ny typ av ölfat i plast, som kan ersätta konventionella fat tillverkade i metall.
Petainer Kegs, som finns i volymerna 15, 20, 30 och 40 liter, tillverkas av återvinningsbar PET och är avsedda för engångsbruk. Faten levereras med lågprisansluningar av engångstyp, som gör att faten kan anslutas till befintliga tappsystem för fatöl.


Petainer Kegs kan levereras antingen som fyllfärdiga kaggar eller som preformar, vilka kan formblåsas vid fyllanläggningen. 
Fördelarna med Petainers ölfat i PET är lägre kostnader för brukaren, minskad miljöpåverkan och en produktion som lättare kan anpassas till fluktuationer i efterfrågan. PET-kaggarna innebär också väsentliga fraktfördelar: en enda lastbil kan transportera 20 – 30 procent mer öl, om den fylls på 20-liters Petainer Kegs jämfört med öl i standard metallkaggar.
"Petainer Keg innebär ett stort genombrott och ger bättre försäljning och marknadsföring av fatöl, men också andra drycker som vin, etc. Konceptet öppnar upp för nya marknader och produkter", säger Petainers koncernchef Nigel Pritchard.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK