...
Husky köper formverktygstillverkaren KTW
Österrikiska KTW är specialister på formverktyg för plastförslutningar.

Kanadensiska formsprutningskoncernen Husky Injection Molding Systems har för avsikt att förvärva österrikiska företaget KTW, som är en ledande tillverkare av formverktyg för plastförslutningar. Det skriver Husky i ett pressmeddelande.
Affären, som beräknas bli klar under maj månad, sägs vara ett logiskt steg i ett allt intensivare samarbete mellan de två företagen, vilket pågått under 14 år.


"Husky och KTW har arbetat mycket nära varandra för att utveckla förslutningslösningar, som ökar produktiviteten, eliminerar avfall och förbättrar kvaliteten för våra kunder. För att möta de ökande förväntningarna från våra kunder insåg vi att ett ännu närmare samarbete – i form av ett förvärv – behövs för att ytterligare utveckla förslutningssystemen", säger Huskys VD och koncernchef John Galt.
Företagsledningen vid KTW, inklusive verkställande direktörerna Anja och Claus Ziegler, kommer att fortsätta att vara starkt engagerade i att leda verksamheten vid KTW:s verksamheter i Österrike, Tjeckien och Tyskland.
"Att bli en del av Husky ger oss möjligheter att införliva KTW:s förslutningsteknik i branschens mest avancerade formsprutningssystem och dra fördel av Huskys omfattande försäljnings- och servicenät", säger Anja och Claus Ziegler.
Med förvärvet av KTW kommer Husky att bli förslutningsbranschens enda leverantör av kompletta formsprutningssystem, inkluderande såväl formverktyg, maskiner, temperaturkontroller, etc. som ett brett utbud av konsult- och servicetjänster.
När affären är genomförd kommer Husky att inleda en "strategisk översyn" av KTW:s speciella formsprutningsdivision Injectoplast, skriver Husky i sin pressrelease..
"Även om Injectoplast är en växande verksamhet med många starka kundrelationer är en översyn nödvändig för att säkerställa Injectoplasts framtida tillväxt och undvika eventuella intressekonflikter med Huskys kunder", skriver man i releasen.
Inga uppgifter om affärens ekonomiska villkor har avslöjats av parterna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK