...
Kinesiskt vätskekartongföretag bygger tysk produktionsfabrik
GA Packs VD och koncernchef Jeff Bi i mitten skakar hand med Dr. Haselhoff, ekonomiminister i delstaten Sachsen-Anhalt, och Halles borgmästare Dagmar Szabados.

Kinesiska företaget GA Pack (Greatview Aseptic Packaging Co Ltd, före detta Tralin Pak) ska bygga en tillverkningsenhet för rullmatat aseptiskt förpackningsmaterial i tyska Halle an der Salle.
Fabriken, som kostar 50 miljoner euro och beräknas ge jobb till 110 personer, betecknas som en milsten i företagets internationella tillväxtstrategi.
GA Pack är en större leverantörer av rullmatat vätskekartongmaterial avsett för aseptiska förpackningar till mejeriprodukter och icke-kolsyrade soft drinks och konkurrerar närmast med välkända företag som Tetra Pak, Elopak och SIG.


Den nya fabriken i Halle beräknas stå produktionsfärdig under år 2012 och inom ett år beräknar man att den kommer att ha uppnått en tillverkningskapacitet på fyra miljarder förpackningar om året.
"Med den nya fabriken utökar vi väsentligt våra aktiviteter i Europa, som är en av världens största marknader för aseptiska förpackningar. Etableringen kommer att hjälpa oss att öka vår marknadsandel, bredda vår kundmix och få del av den snabbväxande internationella aseptiska förpackningsmarknaden", säger GA Packs internationella affärschef Peder Berggren.
Produkter från den nya anläggningen i Halle kommer även att exporteras till Mellanöstern samt Nord- och Sydamerika.
Att valet för den nya fabriken föll på tyska staden Halle berodde bland annat på att där finns bra järnvägs- och motorvägsförbindelser samt att staden ligger inom bekvämt avstånd från flygplatsen i Leipzig.
"Vad som slutligen fick oss att bestämma oss för Halle var dock den professionalism och iver som myndigheterna i Halle och delstaten Sachsen-Anhalt visade för att få projektet", säger Peder Berggren.
GA Pack, som skiftade namn från Tralin Pac så sent som i december i fjol, är registrerat i Cayman Island, men har sitt huvudkontor i Hongkong samt ett europeiskt kontor i schweiziska Winterthur. GA Pack har sedan tidigare två tillverkningsenheter i Kina, belägna i Gaotang, sydost om Beijing och i Helingeer i norra Kina.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK