...
Tetra Pak inviger ny fabrik i Pakistan
Tetra Paks nya fabrik i Pakistan har kostat 92 miljoner euro att uppföra.

Tetra Pak meddelar att man har invigt sin nya state-of-the-art-fabrik i Lahore i Pakistan. Fabriken, som ska förse den växande pakistanska juice- och mejerimarknaden med förpackningsmaterial till aseptiska vätskekartongförpackningar, har initialt kostat 92 miljoner euro (cirka 855 miljoner kronor) att uppföra.
Lahore-fabriken är Tetra Paks största i Mellanöstern och enligt företaget speglar den Tetra Paks fortsatta engagemang i regionen.


Efterfrågan på drickbara mjölkprodukter samt juicer, nektardrycker och icke-kolsyrade drycker ökar kraftigt i Pakistan och uppvisar under de senaste sex åren en årlig tillväxt på 15 respektive 16 procent.
"Pakistan får allt fler unga stadsbor och har en framväxande medelklass, vilket håller på att förändra livsmedels- och dryckesindustrin i landet och gör att efterfrågan på nya, säkrare och bekvämare produkter hela tiden ökar. Vår nya fabrik kommer att kunna erbjuda kunderna i Pakistan snabbare leveranser, bättre kvalitet och fler förpackningsalternativ", säger Azhar Ali Syed, VD för Tetra Pak Pakistan
Den nya fabriken, som är belägen på en 150.000 kvadratmeter stor industritomt, kommer initialt att få en årskapacitet på 8 miljarder förpackningar. Tillverkningen kommer att bestå av populära dryckesförpackningar som Tetra Brik Aseptic, Tetra Fino Aseptic och Tetra Classic Aseptic. Fabriken har också möjlighet att producera flera nya förpackningsprodukter och årskapaciteten kan ökas till 16 miljarder förpackningar. Fabrikens huvudsakliga avsättningsområde är Pakistan, men man har redan börjat exportera till andra länder i regionen.
Anläggningen i Lahore är utrustad med det senaste i teknikväg och många av maskinerna introduceras i Pakistan för första gången. Till exempel har fabriken två stycken VT Flex 175 ES-tryckpressar, som kan trycka med en hastighet av 600 meter i minuten. Fabriken har också tre stycken IMS T2 skär- och rullmaskiner vilka behandlar 1.000 meter vätskekartong i minuten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK