...
Strategisk viktig nyinvestering hos Scanfill:
Folieextruder ger skräddarsydda lösningar
Berndt Lund kontrollerar tjockleken och kvaliteten på folien.
Robert Warvsten, vd på Scanfill, ser klara konkurrensfördelar för såväl kunderna som Scanfill nu när den nya foliemaskinen är i gång.

Ystadföretaget Scanfill har investerat i en ny folieextruder som nu är installerad. Satsningen gör att man kan närma sig slutkunderna på ett helt nytt sätt och att man får nya affärsmöjligheter.

”Scanfill kan nu skräddarsy foliematerial till kunderna vilket ger dem fördelar. Vi kan erbjuda folie där vi använder ny råvara ifrån Polykemi AB”, berättar Robert Warvsten som är VD.
Det som också är extra intressant är att Scanfill producerar folie som är baserat på återvunnet miljövänligt material. Här kommer den kompetens som återvinningsföretaget Rondo Plast utvecklat under decennier väl till pass.
”Naturligtvis har vi vårt eget miljövänliga, kostnadseffektiva och mineralbaserade material”, konstaterar Robert Warvsten.
Den nya foliemaskinen är en flerskiktsmaskin där Scanfill kan producera olika typer av materialkombinationer och med olika infärgningsmöjligheter.
”Den här treskiktsmaskinen ger våra kunder en stor flexibilitet . Det ger helt enkelt Scanfill oanade möjligheter att skräddarsy material anpassade för en rad olika typer av slutkunder”.
”Vi producerar material för varmformning i maskinen och livsmedelsindustrin ett av de segment vi inriktar oss på”.
Tjockleken på folien ligger mellan 0,3 upp till 1, 3 millimeter och maskinen klarar bredder upp till 880 millimeter.
Med den nya investeringen ser Robert Warvsten också möjligheter att knyta nya viktiga kunder till företaget.
”Vår extruder innebär också en betydelsefull och strategisk investering för framtiden och utgör en viktig del av Scanfills utvecklingsarbete. Nu kan vi – och skall – erbjuda kunderna möjlighet att tillsammans med oss utveckla nya och intressanta foliematerial. För oss är det en självklart att ha ett nära samarbete med våra kunder för att finna optimala lösningar”, understryker Robert Warvsten.
”Det finns dessutom många mindre och medelstora företag inom varmformningsbranschen som inte har egna folieextrudrar. Nu utgör vi ett komplement och dessutom en viktig samarbetspartner”.
”Genom den här investeringen närmar vi oss slutkund, vilket på sikt bör ge såväl våra kunder som Scanfill klara konkurrensfördelar”, avslutar Robert Warvsten.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-03-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK