...
För fjärde året i rad:
SCA ett av världens mest etiska företag

För fjärde året i rad har SCA utsetts till ett av världens mest etiska företag av amerikanska Ethisphere-institutet. Ethisphere uppmärksammar företag som anstränger sig utöver det vanliga och som visar att affärsetik är avgörande för ett företags varumärke och lönsamhet.
"SCA lägger stor vikt vid ansvarsfullt företagande. Att vi återigen utsetts till ett av världens mest etiska företag är mycket glädjande och ett erkännande av hur koncernens medarbetare framgångsrikt bedriver vår omfattande verksamhet på ett ansvarsfullt sätt", kommenterar Jan Johansson, VD och koncernchef för SCA.


Andra stora globala pappersföretag, som också platsade bland världens mest etiska företag på årets lista, var Stora Enso och International Paper. För IP var det femte året i rad som man fick utmärkelsen.
"Stark etik utgör grunden för allt vi gör inom International Paper och att få detta erkännande för femte året i rad visar att vi gör saker på rätt sätt och av rätt anledning", säger IP:s ordförande och VD John Faraci.
För varje år hårdnar konkurrensen i Ethispheres rankning och 2011 års upplaga, med ett rekordstort antal nominerade företag, utgjorde inget undantag. Ethisphere utvärderade tusentals företag för att komma fram till den lista med 110 företag, som överträffar sina branschkonkurrenter inom etiskt företagande. Listan för 2011 innehåller företag från 38 branscher. 43 av företagen har sitt huvudkontor utanför USA.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK