...
Gemensam global deklaration för att lösa plastnedskräpningen i haven
Nedskräpning från plastförpackningar och andra plastprodukter i haven är ett globalt problem, som den samlade plastbranschen vill lösa.
Magnus Huss, VD på Plast- & Kemiföretagen.

Den globala plastbranschen vill bidra till att lösa problemet med nedskräpningen av haven och 47 branschorganisationer från hela världen har därför skrivit under en deklaration med åtgärder, som industrin kommer att genomföra. Deklarationen ska lägga grunden för ett globalt samarbete, som ska hitta lösningar för att komma tillrätta med den marina nedskräpningen.
"Marint avfall är ett globalt problem, som kräver globala lösningar och vi är glada att vara en del av detta globala initiativ. Tillsammans kommer vi att skapa kreativa möten som leder till innovativa lösningar", säger Magnus Huss, VD på Plast- & Kemiföretagen, som representerar den svenska plastbranschen.


De 47 plastorganisationernas gemensamma deklaration har presenterats vid den femte internationella konferensen om marin nedskräpning, som för närvarande pågår i Honolulu.
"Detta är ett komplext samhällsproblem och vi vill arbeta för att alla länder ska bli bättre på att ta vara på våra gemensamma resurser. Plast är en viktig materialgrupp, som möjliggör innovationer och bidrar till att höja livskvaliteten, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen. För en hållbar framtid måste vi få till en ansvarsfull användning och avfallshantering globalt. Nedskräpningen av haven är inte acceptabelt och vi tar problemet på största allvar" säger Jacques van Rijckevorsel, ordförande för PlasticsEurope, som representerar hela den europeiska plastråvaruindustrin.
"En grundläggande orsak till problemet med den marina nedskräpningen är bristande infrastruktur för avfallshantering", skriver Plast- & Kemiföretagen i en pressrelease. "Det leder till nedskräpning, när vi istället borde återvinna materialen. Plastindustrin från hela världen kommer att använda deklaration som en ram för åtgärder, som de bedriver tillsammans med världens regeringar, frivilligorganisationer, forskare och andra intressenter i denna viktiga fråga."
Via nedanstående länk kan du läsa/ladda ner den gemensamma deklarationen:

Ladda ner PDF: Plastic-declaration.pdf


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Övriga Övrigt Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK