...
Vattentät wellåda för vårens tulpaner
Vårens tulpaner från Lagergrens Handelsträdgård säljs i vattentäta wellpapplådor från Stora Enso Packaging.

Stora Enso Packaging har tillsammans med Lagergrens Handelsträdgård i småländska Lenhovda tagit fram en vattentät låda i wellpapp med plats för 24 tulpanbuketter. Det unika med wellådan är att den, efter levereras med blombuketter till återförsäljaren, kan fyllas med cirka tre liter vatten och sedan ställas ut direkt i butiken till försäljning! Blombuketterna behöver alltså inte flyttas över till hinkar, plasttråg eller andra typer av kärl.
"Handlarna har varit mycket nöjda med enkelheten i den nya produkten", säger Björn Lagergren, VD och delägare i Lagergrens Handelsträdgård, som varje år odlar över 14 miljoner tulpaner.


Fördelarna med den nya lådan är flera. I butiksmiljö är den det första som kunderna ser och då är det av stor vikt att hela förpackningen ser bra ut. För att tulpanerna ska leva länge är det dessutom viktigt att de förvaras rätt under hela kedjan, från att de plockas tills att de står som en vacker bukett hemma hos kunden.
De nya lådorna från Stora Enso Packaging är hundra procent återvinningsbara. Just återvinningen var en anledning till att produkten togs fram. Tidigare innehöll motsvarande lösningar ett plasttråg, som ställde till det lite för handlarna. De nya lådorna har därför byggts upp med hjälp av ett vattentätt lim. De viks sedan ihop i en lådresare på plats hos Lagergrens Handelsträdgård.
De vattentäta wellpapplådorna började utvecklas förra våren och var klara för leverans i slutet av 2010.
"Vi är oerhört nöjda med slutprodukten, både kvalitets- och layoutmässigt. Vi hade ett mycket bra samarbete med Håkan Söderström hos Stora Enso, där vi fick möjlighet att vara med vid skissning och prototyputveckling innan de skötte anpassningen av wellförpackningen till vår lådresare", säger Björn Lagergren.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK