...
Ökad omsättning och vinst för Rexam under fjolåret
 
Graham Chipchase

Brittiska förpackningskoncernen Rexam plc gjorde ett bra år i fjol. Det framgår av bolagets årsredovisning, som nu offentliggjorts. Omsättningen ökade med två procent jämfört med 2009 och uppgick till 4,962 miljarder pund (cirka 53 miljarder kronor) och underliggande vinst före skatt ökade med 45 procent till 412 miljoner pund.
"Jag är glad att kunna rapportera ett så utmärkt resultat. Vårt fokus på att kontrollera kostnaderna, optimera kontantflödet och förbättra avkastningen på sysselsatt kapital har gett resultat i form av en mycket starkare balansräkning", säger Rexams ordförande Peter Elliot (bilden) i en kommentar.


Båda Rexams affärsområden – dryckesburkar i metall och plastförpackningar – ökade såväl omsättning som vinst i fjol. Dryckesburkarna ökade omsättningen från 2009 med 104 miljoner pund till 3,677 miljarder pund och vinsten ökade från 310 till 394 miljoner pund. Plastförpackningar ökade omsättningen från 908 till 942 miljoner pund och vinsten från 102 till 119 miljoner pund.
"Vi uppnådde utmärkta resultat under 2010 med rekordvinster och förbättrat kassaflöde och dessa resultat gör att vi kan möta framtiden från en ännu starkare position och arbeta för vår vision att bli det bästa globala bolaget inom konsumentförpackningar", säger Rexams VD Graham Chipchase.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK