...
Nu köper IP in sig på den indiska pappersmarknaden
Vy över APPM:s bruk i Rajahmundry i delstaten Andhra Pradesh.

Indien tillhör ett av de snabbast växande länderna i världen och allt fler internationella och globala bolag etablerar sig på den indiska marknaden. Ett av de senaste i raden är globala pappersjätten International Paper (IP), som nu ska köpa in sig i det stora indiska pappers- och förpackningsbolaget of Andhra Pradesh Paper Mills Limited (APPM).
IP skriver i ett pressmeddelande att man kommit överens med APPM:s ägare, Laxmi Niwas Bangur och hans familj och partners, att för cirka 257 miljoner US-dollar kontant förvärva cirka 53,5 procent av de icke-bolagsägda aktierna (s.k. outstanding shares) i APPM.


I enlighet med indiska lagar kring handel med värdepapper kommer IP dessutom att gå ut med ett offentligt erbjudande om att förvärva ytterligare 21,5 procent av outstanding shares i APPM för 104 miljoner US-dollar. IP räknar på så sätt med att förvärva totalt cirka 75 procent av APPM:s outstanding shares.
När transaktionerna är genomförda kommer IP att bli det första globala pappers- och förpackningsföretaget, som får en betydande position på den snabbväxande indiska marknaden.
"APPM är ett etablerat och välrenommerat bolag i Indien och en utmärkt plattform för oss att växa på den indiska pappers- och förpackningsmarknaden", säger IP:s koncernchef och VD John Faraci.
APPM är en av Indiens ledande papperstillverkare med cirka 2.500 anställda. Bolaget har två bruk med en sammanlagd årskapacitet på 250.000 ton papper.
"Vi har byggt en stark verksamhet i Indien, men nästa fas kräver än större resurser och ökad kompetens och där är International Paper rätt företag att föra APPM framåt", säger styrelseordförande Laxmi Niwas Bangur.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-03-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK