...
Fjäder i hatten för tyska Gneuss:
Obehandlad återvunnen PET får användas för tillverkning av livsmedelsförpackningar
 
Stephan Gneuss, VD för Gneuss Kunststofftechnik.

Tyska Gneuss Kunststofftechnik har fått ett så kallat obegränsat godkännande från FDA (US Food and Drug Administration) för livsmedelsförpackningar av alla former för sin speciella extrusionsprocess. Godkännandet innebär att företagets MRS-extruder (bilden) får användas för att bearbeta otvättade flingor från återvunna PET-flaskor, vilka sedan utan vidare behandling kan användas för tillverkning av nya PET-förpackningar för livsmedel.

"FDA-godkännandet är en fjäder i hatten för oss och det bästa beviset på att vi med MRS-extrudern har utvecklat en verklig innovation", säger VD Stephan Gneuss.
Det nya FDA godkännandet betyder att MRS extrudern, med dess system med avgasning och eliminering av flyktiga partiklar tillsammans med sitt anslutna Rotary Melt Filtrations-systemet är godkänt för att bearbeta upp till 100 % otvättade PET ”bottle flakes” som senare används för tillverkning av förpackningar i direkt livsmedelskontakt. Detta uppnås utan någon form av behandlingsbehov för materialet innan eller efter det har processats i extrudern (ingen torkning, ingen torkning under vakuum, ingen kristallisering etc.).
"Dessa extremt bra resultat beror på de utmärkta evakuerings- och avgasningsegenskaperna hos MRS-extrudern. Det uppnås genom en extremt stor yta för polymersmältan i multirotationszonen hos extrudern, tillsammans med ett snabbt smältabyte och optimerad ventilering/avgasning", skriver företaget i ett pressmeddelande.
Gneuss Kunststofftechnik GmbH, som har sitt huvudsäte i tyska Bad Oeynhausen, introducerade sin MRS-extruder för mindre än fyra år sedan och har sedan dess sålt mer än 20 extruders.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Plast Plast Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK