...
"Tjuvtitt" på Tetra Paks senaste:
Kartongförpackning formad som en flaska
I den korta video, som Tetra Pak lagt ut på YouTube och på den speciella hemsidan, får man bara en sekundsnabb glimt av vad som verkar vara en prototyp av den nya "kartongflaskan"..!
Tetra Aptiva Aseptic var Tetra Paks första "kartongflaska", vilken lanserades på Anuga Fooddtec 2006.
">

Tetra Pak står i begrepp att lansera en helt ny typ av aseptisk vätskekartongförpackning för värmebehandlad mjölk med lång hyllivslängd (UHT-mjölk). Det speciella med den nya förpackningen är att den är rund och formad som en flaska, trots att den är tillverkad av kartong.
Förpackningen kommer att dyka upp i vissa butikshyllor under april, men får inte sin officiella lansering förrän den 16 maj. Tills dess är det mycket "hysch-hysch" och få detaljer som avslöjas kring innovationen.
Tetra Pak har dock gjort en kort – och humoristiskt vinklad – video och skapat en speciell hemsida för den nya förpackningen, där den nyfikne kan få en kort, kort glimt av den nya förpackningen... (Videon och hemsidan hittar du här!)


Av de få detaljer som Tetra Pak avslöjat om den nya förpackningen framgår att den är tillverkad av FCS-certifierad (Forest Stewardship Council) kartong och att den har en formsprutad topp med en hällvänlig öppning.
Den nya förpackningen förenar enligt företaget vätskekartongens fördelar med den runda flaskans bekvämlighet. Att "kartongflaskan", vars produktnamn ännu inte avslöjats, klarar aseptisk behandling innebär att packade produkter kan förvaras i månader i rumstemperatur. Förpackningens runda form gör också att förpackningens hela yta kan användas för varumärkesexponering och konsumentinformation.
Tetra Pak har tidigare utvecklat en kartongbaserad "flaska". Det var i samband med Anuga Foodtec 2006, som företaget lanserade konceptet Tetra Aptiva Aseptic, som då sades vara den första aseptiska kartongförpackningen formad som en rund flaska. Den förpackningen, som också bestod av en "kartongsleeve" och en plasttopp med skruvkork, var utvecklad speciellt för juicer och andra drycker till den så kallade on-the-go-marknaden.
Huruvida den nu aktuella "kartongflaskan" är en vidareutveckling av Aptiva Aseptic-flaskan från 2006 eller ett helt nytt förpackningskoncept framgår dock inte av de än så länge knapphändiga informationerna från Tetra Pak. Vi får väl helt enkelt bara vänta och se...


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK