...
Å&R Carton äger nu 67 % i SP Containers
SP Containers tillverkar kartongförpackningar till glass och andra känsliga livsmedel.

Å&R Carton har ökat sin ägarandel i brittiska kartongförpackningsföretaget Speciality Paperboard
Containers Ltd (SP Containers) genom att köpa ytterligare 34 procent av aktierna. Å&R Carton är därmed majoritetsägare i företaget med en ägarandel på 67 procent.
SP Paperboard, som har sitt säte i Rotherham, tillverkar kartongbaserade behållare och bägare till glass, mejeriprodukter, konfekt, djurmat, etc., men även sekundär- och transportförpackningar i kartong.


SP Containers glassförpackningar används av merparten av Europas glassfabrikanter och företagets övriga kartongförpackningar används av majoriteten av brittiska livsmedelsproducenter och detaljhandelskedjor, samt exporteras till Centraleuropa, Skandinavien och Baltikum.
"SP Containers och Å&R Carton har gemensamma strategier och tillväxtambitioner. Vi är mycket glada åt att Å&R Carton har fortsatt att investera i företaget och vi kan nu utvecklas snabbare än tidigare", säger SP Containers VD Paul Nixon.
För Å&R Cartons del innebär delägandet i SP Containers att man har vidgat sitt produktområde inom innovativa kartongförpackningar.
"Vi är mycket nöjda med att äga vår ägarandel i SP Containers. Deras produkter är ett utmärkt komplement till vår egen produktportfölj och tillsammans har de båda företagen stor erfarenhet och värdefull branschkunskap", säger Å&R Cartons koncernchef och VD Per Lundeen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK