...
Rymningssäker plastbox för reptilföda!
Danska Færch Plast har utvecklat en specialcontainer i PET, som används för transport av levande gräshoppor, syrsor och andra insekter!

De flesta produkter inom livsmedelsområdet går som bekant att förpacka – men frågan är om inte brittiska företaget Monkfield Nutrition har ett produktutbud som är något utöver det vanliga – företaget producerar nämligen gräshoppor, syrsor och andra insekter, vilka levereras som reptilföda och säljs levande i zoobutiker och liknande!
Monkfiled Nutrition har sedan flera år samarbetat med danska plastförpackningsföretaget Færch Plast, som har utvecklat speciella rymnings- och bitsäkra plastcontainrar med lock till de annorlunda produkterna.


Innan de packas med sitt levande innehåll förser Monkfield Nutrition de genomskinliga plastcontainrarna med andningshål.
"Vi har testat andra produkter, men containrarna från Færch är bäst, vilket även våra kunder anser. De här plastbehållarna krossas inte, har god ventilation och tättslutande rymningssäkra lock samt rundade hörn utan skarpa kanter. Det sista är speciellt värdefullt, när man ska transportera levande syrsor, eftersom dessa har en ovana att gnaga sig ut ur förpackningen, om den har skarpa hörn och kanter", säger Joe Wise, VD för Monkfield Nutrition.
De speciella plastcontainrarna för gräshoppor och andra insekter är tillverkade av så kallad rPET, vilket innebär att plastmaterialet till cirka 50 procent består av återvunnen PET.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK