...
RFID-taggar trycks direkt på förpackningar
Norska Thin Film Electronics kan applicera RFID-taggar och liknande med en rulle-till-rulle-baserad tryckteknik.

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA har utvecklat en teknik som gör det möjligt att trycka RFID-taggar och andra typer av elektroniska applikationer med en rulle-till-rulle-teknik och applicera dem direkt på exempelvis ett förpackningsmaterial. Tekniken öppnar upp för massproduktion och massapplicering av RFID-taggar till styckkostnader, som ligger långt under vad som hittills gällt.
Enligt danska nätmagasinet elektronikbranchen.dk kan Thinfilms nya teknik göra det möjligt att få ned priset för en RFID-tagg till så lite som 2,5 öre per styck, vilket skulle göra det ekonomiskt lockande för tillverkare att införa RFID-märkning på produktnivå.


Thinfilms nya teknik för direkttryck av RFID-taggar är bland annat utvecklad vid företaget utvecklingsavdelning i Linköping och tekniken väcker nu uppmärksamhet och intresse världen över. Det stora USA-baserade forskningscentrat Palo Alto Research Center (PARC), som ingår i multinationella Xerox-koncernen, har till exempel nyligen investerat cirka tre miljoner kronor i Thinfilm Electronics, eftersom tryckt elektronik är ett av PARC:s prioriterade forskningsområden.
"Samarbetet mellan Thinfilm och PARC gör att vi tillsammans kan uppnå var vi inte skulle kunna göra var för sig. Thinfilm kommer exempelvis att kunna använda PARC:s CMOS-teknik för att vidareutveckla vår rulle-till-rulle-baserade tryckteknik av elektroniska minnesenheter och –taggar., Och produkter med Thinfilms tryckta minnen kommer att bli ett viktigt steg på PARC:s väg att kommersialisera sin teknik", skriver Thinfilm i ett pressmeddelande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK