...
Först var det Coop och Carlsberg...
Nu är det ICA:s tur att bojkotta en dryckesjätte!
 
Staffan Ekengren, presschef på ICA AB.

Nyss var det detaljhandelskedjan Coop som hade en pristvist med Carlsberg Sverige, vilket hade till följd att flera av Carlsbergs produkter bojkottades från Coops butiker. Den tvisten är nu löst (läs här) och Carlsberg är tillbaka i Coops hyllor.
Men nu har i stället en liknande tvist uppstått mellan detaljhandelsjätten ICA och läskgiganten Coca-Cola. Enligt TT har ICA sedan en drygt vecka vägrat att köpa in 1,5 liters flaskor med Coca-Cola, Fanta och Sprite från Coca-Cola Sverige.
ICA:s bojkott av Coca-Cola-produkterna börjar, enligt TT, nu märkas ute i butikerna och ingen vet hur långt stoppet blir, eftersom parterna sägs stå långt ifrån varandra i förhandlingarna.


ICA:s presschef Staffan Ekengren, säger enligt TT att åtgärden att stoppa inköpen av Coca-Colas produkter är ovanlig, men att man motiverar den med att man anser att Coca-Cola genomfört en oskälig prishöjning på produkterna.
Coca-Cola å sin sida menar att deras priser inte hängt med i utvecklingen och att det endast handlar om en mindre prisökning för kunderna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK