...
3.000 lådor Jägermeister lastas på pall varje dag!
Pallastaren MK1 i aktion hos Hans Just A/S.

Danska Hans Just A/S importerar, tillverkar och säljer en lång rad internationella märkesvaror inom både vin och sprit till den danska och skandinaviska marknaden.
Hos Tappecentralen i Brøndby, där man tillverkar välkända Jägermeister samt drinkingrediensen Rose´s, palleteras till exempel dagligen 3.000 lådor enbart med Jägermeister.
Företaget har tidigare haft manuell palletering, men med få anställda och svårt med jobbrotation, förstod man att man måste hitta en rationellare hantering.
Lösningen blev en "leasing-palleterare" från danska DAN-Palletiser, som nu tar hand om pallarna med "Jäger" och Rose´s.


När företagsledningen hos Hans Just A/S insåg att det var dags att automatisera pallhanteringen stod valet mellan traditionell palletering eller robotpalletering, men man kom ganska snabbt fram till att lösningen skulle bli en traditionell palleteringslösning och det var där DAN-Palletiser kom in i bilden.
"Robotpalletering var en mycket dyr lösning och vi hade en uppfattning om att en traditionell palleteringslösning var mer driftsäker. När vi dessutom hörde att DAN-Palletiser kunde erbjuda en traditionell palleteringslösning på hyresbasis var det inte längre så mycket att tänka på. Vi tyckte att det var en bra möjlighet att hyra i stället för att köpa", förklarar fabrikschef Bjarne Rasmussen.
Hans Just A/S i Brøndby har två produktions- och paketeringslinjer, där produkterna först förses med etiketter och sedan körs till palletering. Palleteringsutrymmet i Tappecentralen är endast 500 kvadratmeter, men DAN-Palletiser skräddarsydde en lösning, där man bland annat använde sin platsbesparande pallastare modell MK!.
"Ekonomi, kapacitet och driftsäkerhet var de viktigaste faktorerna i samband med valet av MK1-pallastaren. Och det finns många andra fördelar: Det krävs ingen investering och vi kan alltid returnera pallastaren eller köpa den. Hyresavtalet omfattar också ett serviceavtal, men reellt sett klarar vi allt själva", säger Bjarne Rasmussen.
Varje år palleteras 2,5 miljoner buteljer Jägermeister och 1,5 miljoner buteljer Rose´s i Tappecentralen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Övrigt Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK