Skivat kött möras i förpackningen
Några av de fem produkter med skivat kött i "mörpack" som Scan nu lanserat.

Scan lanserar nu skivat kött i så kallad "mörpack", där köttet möras i förpackningen ända fram till dess att den öppnas.
Lanseringen av Scans skivade kött i den speciella vakuumförpackningen sker den här veckan och består av fem produkter: entrecote, ryggbiff med kappa, rostbiff, karré och benfri kotlett. I förpackningarna ligger alltid ett exakt antal skivor (4 – 8 st. beroende på produkt) med utvalda skivtjocklekar. Köttet kommer från svenska lantgårdar.


Scans förpackningskoncept "mörpack" gör köttet mörare med tiden och det sägs vara som mörast just före "bäst före"-datumet. Vakuumförpackningen gör även att köttet får extra lång hållbarhet.
"Det här är ett nytt skivat sortiment med en noga utvald skivtjocklek för varje detalj. Hur köttet förpackas är också viktigt för den slutliga ätkvaliteten", säger Robert Lundgren, kategorichef kött, Scan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK