...
SCA:s bruk i Witzenhausen får etiketteringssystem från Mectec
 

Etikett- och märkningsföretaget Mectec Elektronik AB, med huvudkontor i Malmö, har fått en prestigefylld order från SCA:s tyska pappersbruk Witzenhausen. Ordern innebär att Mectec ska utveckla, tillverka och installera två kompletta lösningar för automatisk utskrift och applicering av etiketter på stora pappersrullar vid bruket.
"Vi arbetar sedan tidigare med SCA i Sverige och England och är naturligtvis glada över det utökade samarbetet. Ordern är av stor vikt för oss eftersom Tyskland är en ännu förhållandevis obearbetad marknad för Mectec och en marknad som vi nu ska prioritera under 2011", säger Mectecs VD Patrik Jenemark (bilden).


Systemen, som ska installeras på bruket i Witzenhausen, kommer att märka etiketter på stora pappersrullar producerade av returfiber. De etiketteringslösningar, som SCA har idag, tillverkas inte längre och därmed finns inte service, support och reservdelar att tillgå längre.
"SCA har behov av att applicera stora etiketter i A3-format och vi är den enda leverantören på den globala marknaden, som idag kan leverera en sådan lösning. Denna typ av stora etiketter används främst av pappersbruk runt om i världen och som i många andra branscher är det viktigt att ha en fungerande service och support för sina maskiner för att säkra sina egna leveranser", säger Patrik Jenemark.
I den här affären har Mectec samarbetet med IDS i Tyskland som är en ny samarbetspartner och specialiserade på just märkningslösningar för pappersbruk.
SCA Witzenausen, som ligger i hjärtat av Tyskland, byggdes 1975 och tillverkar papper baserat på returfiber. Bruket ingår i affärsområdet SCA Containerboard, som finns i sex länder i Europa och har 1.500 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK