...
Världspremiär i Malmö för ny generation röntgendetektorer
 

En månad före interpack blev det i förra veckan smygpremiär i Malmö för en helt nyutvecklad generation röntgendetektorer i serien Raycon (bilden). Nyheten demonstrerades på avdelningen för Livsmedelsteknik och Processteknik, som var en fem mässor i Malmö, som arrangerades på Baltiska Hallen i Malmö.
Den nya röntgendetektorn fanns hos Malmöföretaget Mobergs Processkontroll AB, som också visade senaste modellen av metalldetektor med pekskärm och exempel på lösningar med metallseparatorer och magneter för bulkgods i fritt fall och pumpledningar.


Den nya generationen röntgendetektorer från Raycon har en ny hygienisk och ergonomisk design och är mer kompakt för att lättare kunna integreras i existerande produktionslinjer. Genom att röntgenkällan är placerad under transportbandet reduceras inte inspektionsbredden vid höga förpackningar. Den nya mjukvaran klarar att inspektera upp till 600 produkter per minut och kan i samma enhet hålla reda på upp till fem parallella produktflöden. Utveckling och tillverkning sker i Tyskland av S+S i Bayern.
Utöver detektion av främmande föremål kan Raycon även inspektera produktavvikelser såsom trasiga, deformerade och saknade produkter i en förpackning, luftbubblor, produktklumpar samt även under- och övervikt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK