...
RPC:s "Fridge Pack" ledde till upphettningsbara "Uncan"
 

Brittiska RPC Containers Corby har utvecklat en kylskåpsanpassad förpackning för Heinz bakade bönor. Förpackningen håller innehållet fräscht i fem dagar efter öppnandet. Den återvinningsbara plastcontainern rymmer ett kilo bönor.
Utvecklingen och erfarenheterna av förpackningskonceptet, som kallas "Fridge Pack", har lett till att RPC Corby utvecklat "Uncan" – en serie större upphettningsbara plastcontainrar för livsmedel, vilka kan ersätta liknande förpackningar av glas eller metall.


De större containrarna, som är avsedda för storköks- och cateringsektorn, kallas "Uncan" och finns i tre storlekar, vilka rymmer tre och fem liter samt volymen Amgall, dvs. en amerikansk gallon (3,79 liter).
"Uncan"-containern har en unik konstruktion av inbyggda "ribbor" som utvecklats och patenterats av RPC Corby. De tvärsgående ribborna gör att containern klarar den materialutvidgning och –sammandragning, som sker i samband med upphettning och avkylning vid en steriliserings- eller pastöriseringsprocess. Enligt företaget gör detta att plastcontainern får samma egenskaper som konventionella steriliseringsbara storförpackningar av glas eller metall.
"Plastförpackningar med goda barriäregenskaper är ett kostnadseffektivt alternativ till stora metall- och glasburkar, eftersom de förutom samma produktskydd även ger ökade bekvämlighet och större säkerhet. Detta uppskattas av storkök och cateringföretag som vill ha snabba, effektiva och krossäkra förpackningar", säger Vince Dean, försäljnings- och markandschef hos RPC Corby.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK