...
Stark wellpapp ger utmärkt tryck
 
Lars Peder Christiansen med två exempel på PowerPrint

När Smurfit Kappa Sverige ställde ut på Pack & Emballage i Malmö nyligen presenterade man ett nytt koncept som man kallar PowerPrint. Begreppet innebär en wellkvalitet i tvåwell som är mycket starkt och ger ett utmärkt tryck via flexo.

Materialet är en dubbelwell (F+E, 1 + 2 mm) med F-flute på utsidan för att få bästa tryck. Det gör att man kan trycka utan washboardeffekter. I montern visade Lars Peder Christensen ett par exempel på hur bra det kan bli, till exempel blir det vita trycket på en brun låda riktigt bra.
”PowerPrint är just nu i en lanseringsperiod och vi hoppas kunna hitta kunder i nya segment med det här”, berättade han.
”PowerPrint kan nästan ersätta postprint och resultatmässigt närmar den sig superflexo vilket är intressant för kunderna så klart”.
Materialet ger lådorna stor staplingsstyrka och vridstyvhet och Smurfit Kappa säger att man nu kan leverera nytänkande när det gäller att tillverka transport- och konsumentförpackningar i ett. Dessutom är resultatet imagehöjande för varumärket.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-04-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK