...
Lexit installerar Sveriges första HP Indigo WS6000
 

Etikettleverantören Lexit Group, med huvudsäte i Norge, fortsätter sina satsningar inom digital etikettproduktion och har installerat Sveriges första HP Indigo WS6000 i sina nya lokaler i Mölnlycke utanför Göteborg.
"Kunder inom livsmedels- och kemisk-teknisk industri lägger stort fokus på varumärkesprofilering med hjälp av etiketter och vi måste kunna ge kunderna kreativa och flexibla lösningar med korta ledtider", säger platschefen Lotta Samuelsson som förklaring till investeringen.


Hos Lexit har allt fler etikettupplagor har kunnat lyftas ur företagets UV-flexopress, som arbetar sida vid sida med den digitala offsetparken, vilket har frigjort maskintid för de riktigt stora upplagorna och i takt med det har den totala produktionen kunnat höjas och optimeras allt mer.
"Vi ser en fortsatt utveckling, då de mindre upplagorna blir allt fler till antalet", säger Lotta Samuelsson.
Lexit installerade sin första digitala press, en HP Indigo 4000, för två år sedan.
"Då vi såg den digitala etikettproduktionens explosiva och lönsamma framfart ville vi förstås lära oss och ta del av den", säger Arvid Hansen-Øvre, VD, Lexit Group.
Digital etikettproduktion har en stor fördel i att man kan framställa små upplagor betydligt billigare än vid traditionell etikettryckning. Och efterhand som den digitala trycktekniken utvecklas höjs också digitalmaskinernas "break-even"-punkt, dvs. den upplagestorlek där traditionell tryckning börjar bli mer lönsam.
"Break-even för upplagorna blir allt högre i den digitala världen, så det råder ingen tvekan om att detta är en lönsam väg att gå. I vår nya HP Indigo WS6000 ligger break-even runt ca 4.000 löpmeter. Det skapar en hel del nya möjligheter för oss", menar Arvid Hansen-Øvre.
Den nya stora digitala HP Indigo WS6000-maskinen hos Lexit i Mölnlycke har levererats av företaget Visutech, som är HP Indigos partner i Norden.
"Idag är en allt större del av alla tryckjobb mer lönsamma digitalt än konventionellt. Därför känns det bra att kunna presentera en ny generation digitala pressar, som erbjuder markant ökade hastigheter och lönsamhet i allt större serier", säger Jan-Olof Jungersten, Visutech.
På bilden ovan ses Jan-Olof Jungersten, Visutech, Lotta Samuelsson, Lexit Group Sweden och Mikael Gabrielsson, Visutech, framför den nyinstallerade HP Indigo WS6000 i Mölnlycke.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK