...
ICA:s VD lämnar sin post
 

ICA:s VD och koncernchef Kenneth Bengtsson, (bilden) lämnar VD-posten i juni 2012, efter att då ha varit koncernchef i elva år och verksam inom ICA i över 30 år. Det skriver ICA i ett pressmeddelande.
"Det har blivit många fantastiska år på ICA och det känns nu helt rätt för mig att nästa år avrunda min tid på ICA och samtidigt bistå styrelsen att säkra en smidig övergång till nytt ledarskap, säger Kenneth Bengtsson, som i år fyller 50 år.
Till Dagens Industri säger Kenneth Bengtsson att beslutet att lämna ICA-koncernen " har växt fram under lång tid".


ICA AB:s styrelse inleder nu en extern rekryteringsprocess i Sverige och internationellt för att hitta en ersättare till Kenneth Bengtsson..
"Det har varit elva framgångsrika år för ICA under Kenneth Bengtssons ledning och vi har nu hittat en gemensam lösning, som säkrar en väl fungerande succession för ICA på koncernchefsposten då Kenneth finns kvar fram till maj 2012", säger Claes-Göran Sylvén, ICA AB:s styrelseordförande.
Kenneth Bengtsson är sedan knappt ett år även ordförande i Svenskt Näringsliv och den positionen kommer han högst troligen att inneha ytterligare en tid, eftersom Svenskt Näringslivs valberedning inför årsstämman den 26 maj föreslår Kenneth Bengtsson för ytterligare ett verksamhetsår. Vad han i övrigt kommer att syssla med, sedan han om ett år lämnar ICA-koncernen, är ännu inte offentligt.
"2012 är det dags för nästa kapitel för mig. Vad det blir återkommer jag till då. Fram till dess har jag ett fortsatt fokus på VD-uppdraget", säger Kenneth Bengtsson i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-04-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK