...
Å&R Carton-bolag tilldelas brittiska drottningens pris
Logotypen för "Queen´s Award for Enterprise".
SP Containers tillverkar bland annat glassförpackningar i kartong.

Brittiska kartongförpackningsföretaget Speciality Paperboard Containers (SP Containers), som till 67 procent ägs av svenska Å&R Carton, är ett av de brittiska bolag som tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen "the Queen´s Award for Enterprise for International Trade 2011".
Priset anses vara Storbritanniens förnämsta utmärkelse för framgångsrika företag och SP Containers får den för att man under de senaste tre åren ökat sin internationella försäljning med hela 261 procent!


SP Containers affärsidé går ut på att tillverka högkvalitativa kartongbehållare för glass- och livsmedelsprodukter. Bland kunderna finns såväl små lokala producenter och mejerier som stora multinationella kedjor. Merparten av SP Containers kartongförpackningar exporteras till Skandinavien och övriga Europa.
SP Containers är sedan starten 2006 beläget i staden Rotherham. Sedan i fjol höstas finns man i en nybyggd fabrikslokal i staden.
"Att ha blivit tilldelade drottningens utmärkelse för framgångsrik internationell handel är ett av de stoltaste ögonblicken i vår korta historia och en prestation, som inte varit möjlig utan alla våra anställdas stora engagemang", säger SP Containers VD Paul Nixon.
SP Container, som alltsedan starten haft en 30-procentig årlig tillväxt, ägs numera till 67 procent av Å&R Carton, som ökade sin ägarandel i bolaget för bara någon månad sedan (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK