...
Byggstart i höst för torn nr 3 i Gothia Towers
En imponerande syn kommer att möta besökarna till Scanpack 2015! (Fotomontage: White arkitekter)
Carin Kindbom, VD Svenska Mässan

Till hösten blir det äntligen byggstart för det tredje tornet i Göteborgs hotell- och mässkomplex Gothia Towers/Svenska Mässan.
Projektet med det tredje tornet påbörjades redan 2007, men den ekonomiska krisen saktade ner planeringen. Men nu bedöms förutsättningarna vara de rätta och i september sätts spaden i jorden.
"Vi har sett en stark vändning under hösten och har ett oerhört starkt mötesår bakom oss, så nu känner vi att förutsättningarna är de rätta", säger Svenska Mässans VD Carin Kindbom.


Det nya, tredje tornet i Gothia Towers kommer att bli 100 meter högt och ha 29 våningar. Det allra första tornet, som i dag kallas East Tower, men som ska döpas om till Crown Tower, kommer samtidigt att byggas på så att det får 25 våningar. Det innebär att West Tower, som idag med sina 23 våningar är det högsta tornet, helt plötsligt blir det lägsta tornet, när det hela är klart!
Det nya tornet beräknas vara färdigbyggt under andra halvan av 2014. Det innebär att byggnadsarbetena kommer att pågå för fullt under nästa års Scanpack, medan däremot besökare och utställare till Scanpack 2015 kommer att mötas av synen av tre imponerande hotell- och konferenstorn i anslutning till Svenska Mässan.
Hela hotellkomplexet Gothia Towers blir, när det nya tornet är på plats, det näst största hotellet i Västeuropa, skriver Svenska Mässan i ett pressmeddelande.
"Det här känns fantastiskt roligt och det är något som jag tror kommer att skapa positiva effekter för hela Göteborg", säger Carin Kindbom.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK