...
Specialförpackning stoppar snussmuggling
Som ett led i försöken att stoppa illegal handel med snus säljs snusmärkena General och Ettan i special-förpackningar på färjorna i Östersjön. (OBS! Bilden visar standardsnusdosorna och inte de nya förpackningarna)

Snustillverkaren Swedish Match har introducerat en ny snusdosa för handeln på Östersjöns passagerarfärjor. Den nya förpackningen ska bidra till att stävja smuggling av skattefritt snus. Dosan särskiljer sig tydligt till innehåll och utseende, vilket förväntas underlätta för myndigheter, återförsäljare i Sverige och konsumenter att identifiera snusdosans ursprung.
"Avsikten med den unika förpackningen är att upprätthålla färjenäringens möjligheter att tillhandahålla marknadsledande snus från Swedish Match, men ändå stävja återinförsel av skattefritt sortiment till Sverige för olaglig vidareförsäljning till butik utan att föreskriven tobaksskatt erläggs", skriver företaget i ett pressmeddelande.


Den nya snusdosan, som lanserades den 1 maj, rymmer 30 snusprillor jämfört med normala 24. Dosan kallas "Value Pack" och är försedd med en tydlig märkning, som anger ursprunget. Value Pack-dosor ska inte gå att köpa i butiker som saluför snus i Sverige. Inledningsvis kommer snusmärkena General och Ettan att omfattas av lanseringen. Målet är dock att fler varumärken inkluderas efterhand.
"Vi har tillsammans med färjenäringen identifierat tendenser till bunkring av snus inköpt på Östersjön, som rimligen inte kan vara för enskilt bruk. Som marknadsledande leverantör vill vi använda möjligheten att medverka till att förhindra en fortsatt utveckling av illegal handel. Genom att utveckla och införa en unik snusförpackning, som på ett tydligt sätt särskiljs från sortimentet inom inrikeshandeln, tror vi att vi kan göra en betydelsefull insats för att börja lösa smuggelproblemet", säger Johan Cram, chef för Strategic Markets på Swedish Match.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK