...
Korsnäs uppgraderar sina linerkvaliteter
Korsnäs kvalitetssymbol: en gnistrande "silverkotte" 

Korsnäs AB meddelar att man vidareutvecklar och uppgraderar sitt linersortiment, vilket främst används till säljande wellpappförpackningar som s.k. shelf-ready packaging och displaylösningar.
Korsnäs ledande linerprodukt – White Top Kraftliner –har uppgraderats och fått högre ljushet och högre ytjämnhet. Linern har också bättre klistringsegenskaper på wellpapp.
Dessa förbättringar är resultatet av justeringar i massasammansättningen, pigmentbestrykningen, mäldkemin och maskinbeklädnaden i pappersmaskinen, skriver Korsnäs i ett pressmeddelande.


Linerkvaliteterna Korsnäs Decor och Korsnäs Design har dessutom fått ett par nya ytvikter.
Korsnäs Decor, som är en lättbestruken liner främst för högklassigt flexotryck, finns ny även i ytvikten 120 gram/kvadratmeter. Enligt företaget är linern med den nya vikten så stark att den kan ersätta andra bestrukna liners med betydligt högre ytvikt. En ändring från en linerytvikt på 130 g/kvm till 120 g/kvm innebär en viktbesparing på 7,7 procent.
Linersortimentet Korsnäs Decor, som är fullbestrukna liners för högklassigt tryck, har vidare kompletterats med ytvikten 160 g/kvm.
Förutom förbättringarna inom linerområdet satsar Korsnäs även på utvidgade förpackningstjänster och miljödeklarationer för att stärka företagets position och möta framtida krav för varumärkesbyggande förpackningar.
Som vi tidigare meddelat har Korsnäs blivit först med att förse sina produkter med EPD-deklarationer, som är ett mått på en produkts miljöprestanda och miljöpåverkan (läs här) och vidare satsar Korsnäs på tjänsten "Korsnäs Packaging Performance Service", som ger tillgång till teknisk sakkunskap och erfarenhet som hjälper kunder att utvärdera, testa, utveckla och förbättra sina förpackningslösningar. Inom tjänsten finns också en expertgrupp, som hjälper till med förpackningsoptimering, tryckning och konverteringsfrågor och en specifik stödfunktion för anti-washboarding för wellpappsindustrin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-05-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK